en-US Vletter & Den Haan Nieuws Vletter & Den Haan Nieuws Sat, 27 Apr 2024 20:15:51 +0000 http://fishpig.co.uk/magento/wordpress-integration/?v=4.2.2.12 https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/ Samenwerking met Dekker Chrysanten

Gebr. Vletter & Den Haan BV werkt samen met Dekker Chrysanten aan de versnelling van chrysantenveredeling.

Genetische markers zijn korte DNA-segmenten waarvan de plaats binnen het genoom bekend is, en die samen met een bepaalde eigenschap geërfd. Met behulp van moleculaire markers kunnen deze eigenschappen (genen) snel en eenvoudig worden geïdentificeerd voordat een plant volwassen is. Hierdoor kan bijvoorbeeld resistentie voor de schimmel fusarium al in zaailingen worden vastgesteld.

Genetische selectie is een doorontwikkeling van de traditionele markertechnologie (MAS) en leidt tot een nog betere en betrouwbaardere selectie bij de keuze van geschikte kruisingspartners en toekomstige rassen.

Met hulp van de Provincie Noord-Holland ontwikkelde Gebr. Vletter & Den Haan BV samen met Dekker Chrysanten een innovatief systeem waarmee met een markerprofiel met enkele duizenden markers gekoppeld wordt aan de gemeten fenotypische gegevens van duizenden chrysantenrassen. Op basis hiervan zijn statistische en wiskundige modellen ontwikkeld die kunnen worden gebruikt om de veredelingswaarde van kruisingsouders en geschiktheid voor de verdere ontwikkeling van rassen te voorspellen. Dankzij deze voorselectie kan sneller en betere chrysantenrassen worden ontwikkeld.

Door een nauwe samenwerking tussen genoom- en veredelingsonderzoek wordt voortdurend de efficiëntie van de veredeling verhoogd en de veredelingsvoortgang versneld.

Het bericht Samenwerking met Dekker Chrysanten verscheen eerst op Vletter & Den Haan Nieuws.]]>
Fri, 03 Mar 2023 13:46:08 +0000 https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/samenwerking-met-dekker-chrysanten/ https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/samenwerking-met-dekker-chrysanten/ support@epartment.nl (Epartment Support) Epartment Support
Vacature: Research analist GenNovation

GenNovation is opgericht in 2017 door vier sierteeltveredelaars (Anthura, Florensis, Dekker Chrysanten en Gebr. Vletter & Den Haan). Alle aandeelhouders zijn belangrijke spelers in hun segment en hebben als doel het beste product aan hun klanten te leveren. Om die doelstellingen te ondersteunen hebben zij GenNovation opgericht waarin zij hun krachten bundelen op het gebied van R&D om de veredeling te versterken. GenNovation is sinds 1 januari 2020 gevestigd op het Agro-businesspark in Wageningen. Hier is ook een moleculair lab ingericht voor de ontwikkeling en toepassing van moleculaire merkers voor veredeling.

De functie

Vanwege de complexe genetica staat de toepassing van DNA-merkers bij de meeste siergewassen nog in de kinderschoenen. Als research analist ga je meehelpen hier verandering in te brengen. Je gaat moleculaire merkers testen en protocollen optimaliseren, zodat voor de verschillende gewassen het beste resultaat wordt verkregen. Je analyseert de resultaten en rapporteert ze terug naar één van de aandeelhouders. Het hele proces, van DNA-isolatie tot het verzenden van de resultaten, behoort tot jouw takenpakket. Naast het implementeren van merkers die op andere locaties ontwikkeld zijn, ontwikkel je ook nieuwe merkers. Hierbij werk je samen met de onderzoekers, bio-informaticus en de veredelaars van de betreffende gewassen. In de nabije toekomst voorzien we verdere uitbreiding van het team van GenNovation en jij zou daar een sleutelpositie in kunnen vervullen.

Jouw kracht:

Wij zoeken een collega die zelfstandig kan werken en zich niet laat afschrikken door een grote diversiteit aan taken. Je werkt gestructureerd en beschikt over goede organisatorische en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Profiel:

  • Een afgeronde HLO opleiding of MBO met aantoonbare ervaring;
  • Werkervaring op een moleculair lab;
  • Kennis van of affiniteit met plantenveredeling is een pré
  • Ervaring met DNA/RNA isolaties, PCR en assay design;
  • Analytisch denkvermogen;
  • Affiniteit met automatisering en LIMS;
  • Goede contactuele en communicatieve eigenschappen
  • Flexibele, proactieve werkhouding;

Wij bieden:

Een afwisselende, zelfstandige functie in een dynamische innovatieve omgeving, met volop ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. De vacature betreft een full-time functie.

Interesse in de functie research analist bij GenNovation? Stuur dan je C.V. met motivatie naar info@gennovation.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Brugmans, tel:06-30478492.

Of je kan online solliciteren via deze link: https://florensis.homerun.co/research-analist/nl/apply?&step=1

Het bericht Vacature: Research analist verscheen eerst op Vletter & Den Haan Nieuws.]]>
Thu, 29 Oct 2020 11:00:45 +0000 https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/vacature-research-analist/ https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/vacature-research-analist/ carolina@vletterdenhaan.nl (Carolina de Mooij) Carolina de Mooij
GenNovation opent eigen laboratorium Met een symbolische knip in het DNA heeft GenNovation vanmiddag zijn nieuwe laboratorium officieel geopend. De vier betrokken partnerbedrijven Anthura, Dekker Chrysanten, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan zijn zeer blij met deze volgende stap in de ontwikkeling van hun samenwerking in nieuwe veredelings-technologieën. Met het moderne moleculair laboratorium gaat GenNovation de partnerbedrijven helpen bij de versnelling in veredeling en de ontwikkeling van bijvoorbeeld meer duurzaam te kweken rassen.

Moleculair laboratorium

Het nieuwe laboratorium is gevestigd in Wageningen Agro Business Park. Dit is vanaf nu de vaste locatie van GenNovation. Het moleculair laboratorium wordt gebruikt voor de ontwikkeling en toepassing van DNA merkers. Met deze moderne eigen faciliteit krijgt GenNovation meer capaciteit om veredelingsonderzoek te kunnen uitvoeren ten behoeve van de partnerbedrijven.

Strategisch samenwerkingsverband

GenNovation is in 2017 opgericht en is een samenwerkingsverband tussen Anthura, Dekker Chrysanten, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan, vier toonaangevende bedrijven in de sierteelt. De strategische samenwerking is gericht op het ontwikkelen en implementeren van nieuwe veredelingstechnologieën. GenNovation is het platform dat kennisuitwisseling tussen de partners bevordert.

Bijschrift bij foto: De vier partnerbedrijven v.l.n.r. Arie Vletter (Gebr. Vletter & Den Haan), Henk Jacobs (Dekker Chrysanten), Mark van der Knaap (Anthura) en Leo Hoogendoorn (Florensis) knippen symbolisch het DNA van het GenNovation laboratorium door.

Het bericht GenNovation opent eigen laboratorium verscheen eerst op Vletter & Den Haan Nieuws.]]>
Thu, 05 Mar 2020 08:34:01 +0000 https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/gennovation-opent-eigen-laboratorium/ https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/gennovation-opent-eigen-laboratorium/ michel@exxtra.nl (Michel Cerrone) Michel Cerrone
De eerste bloembollen voor de Dutch Lily Days worden binnenkort geplant! Vletter & Den Haan is ook dit jaar weer van de partij bij de Dutch Lily Days. Van 6 tot 9 juni 2017 kunt u zowel de vertrouwde- als nieuwe lelievariëteiten ontdekken in onze showkas.

De specialisten zijn momenteel druk bezig met de voorbereiding van de Dutch Lily Days in juni 2017. Vletter & Den Haan presenteert dit seizoen meer dan 200 lelie variëteiten verdeeld over 3.000 m2 aan showkassen. Om dit mogelijk te maken worden de eerste bloembollen binnenkort al geplant.

Meer informatie over dit evenement? Bezoek de Dutch Lily Days pagina.

Like de Facebook-pagina Gebr. Vletter & Den Haan en volg ons op Instagram om het kweekproces te volgen!

Het bericht De eerste bloembollen voor de Dutch Lily Days worden binnenkort geplant! verscheen eerst op Vletter & Den Haan Nieuws.]]>
Mon, 30 Jan 2017 10:43:41 +0000 https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/bloembollen-dutch-lily-days/ https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/bloembollen-dutch-lily-days/ carolina@vletterdenhaan.nl (Carolina de Mooij) Carolina de Mooij
Ontdek de toekomst van de lelie tijdens de Dutch Lily Days bij Vletter & Den Haan Vletter & Den Haan is ook dit jaar weer van de partij bij de Dutch Lily Days. Van 6 tot 9 juni 2017 kunt u zowel de vertrouwde- als nieuwe lelievariëteiten ontdekken in onze showkas.

Na de succesvolle Lustrumeditie van vorige jaar, is Vletter & Den Haan ook dit jaar weer vertegenwoordigd op dit vierdaagse evenement. Tijdens de Dutch Lily Days is Nederland het episch centrum van de internationale leliehandel. In totaal zullen 13 toonaangevende leliebedrijven hun kassen openen voor duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Innovatie

De internationale leliehandel is booming! Jaarlijks worden er een tal van nieuwe variëteiten gekweekt die inspelen op de hedendaagse trends. Dit maakt de lelie onverminderd populair bij de consument. Vletter & Den Haan is wereldwijd marktleider op het gebied van lelieveredeling. De nieuwe variëteiten zijn van groei tot bloei getest in een eigen laboratorium. Naast het streven naar de hoogste kwaliteit, is er ook veel aandacht voor ziekteresistentie en houdbaarheid. Het resultaat kunt u tijdens de Dutch Lily Days zelf aanschouwen.

De Duch Lily Days

Tijdens dit vierdaagse evenement zetten we samen de lelie in het zonnetje. Zo kunt u genieten van de lelie bij de meest toonaangevende leliebedrijven uit Nederland. Samen zullen deze leliebedrijven hun kennis delen en met u sparren over de veredeling, lelieteelt en verkoop.

Over ons

Vletter & Den Haan presenteert dit seizoen meer dan 200 lelie variëteiten in een showkas van 3.000m2. Er zijn wereldwijd 150 dealers die de lelie variëteiten van Vletter & Den Haan kweken. Onze specialisten staan voor u klaar!

U vindt ons aan de Oegstgeesterweg 202a te Rijnsburg.

Website Dutch Lily Days: www.dutchlilydays.nl

Het bericht Ontdek de toekomst van de lelie tijdens de Dutch Lily Days bij Vletter & Den Haan verscheen eerst op Vletter & Den Haan Nieuws.]]>
Mon, 30 Jan 2017 09:35:00 +0000 https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/dutch-lily-days/ https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/dutch-lily-days/ carolina@vletterdenhaan.nl (Carolina de Mooij) Carolina de Mooij
De officiële Vletter & Den Haan app

De officiële Vletter & Den Haan app is nu beschikbaar.

Features van de app:

  • Bekijk evenementen: mis nooit meer evenementen en de mogelijkheid om de nieuwste innovaties op het gebied van lelies te bekijken in onze showkas.
  • Lees het laatste nieuws en ontdek waar we mee bezig zijn geweest en wat we in de toekomst gaan doen.
  • Bekijk alle lelies eenvoudig in de app met de bijbehorende details per lelie.
  • Bekijk ons wereldwijde netwerk aan dealers en vind uw dichtstbijzijnde dealer.

De app is beschikbaar op iOS en Android. Go the the app page. 

Het bericht De officiële Vletter & Den Haan app verscheen eerst op Vletter & Den Haan Nieuws.]]>
Sat, 28 Jan 2017 08:50:50 +0000 https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/officiele-vletter-haan-app/ https://www.vletterdenhaan.nl/nieuws/officiele-vletter-haan-app/ carolina@vletterdenhaan.nl (Carolina de Mooij) Carolina de Mooij